Вернуться   Женский форум > Здоровье, питание, уход, развитие > Здоровье родителей
Онлайн тесты Радио Салон красоты Сервисы Развивашки для деток Гадания Гороскоп Награды Контакты

Ответ
 
LinkBack Опции темы Опции просмотра
Старый 24.04.2015, 16:33   #1
 
Регистрация: 18.04.2015
Сообщений: 37
Грігоріна я только учусь
По умолчанию Цей овоч сприяє очищенню нирок

М’якоть плодів гарбуза містить цукри, пектини, солі калію, кальцію, магнію, заліза, міді, кобальту, цинку і вітаміни, необхідні для здоров’я нирок. Особливо цінний він високим рівнем каротину, через дефіцит якого нерідко починаються патологічні зміни.

Гарбуз ще в давнину широко використовували для лікування захворювань нирок і печінки, подагри, хвороби серця, при порушенні функції кишечника. Печена і варена м’якоть гарбуза і сік з нього мають виражену сечогінну, жовчогінну і послаблюючу дію. При вживанні гарбуза посилюється виведення солей натрію з організму (які утримують в ньому воду), що сприяє виведенню різних шлаків. Видаляючи надлишок води з організму, гарбуз, крім того, зменшує навантаження на серце. Рекомендують гарбуз включати в раціон хворих з гострими і хронічними нефритами і пієлонефритами.

Крім того, гарбуз сприяє очищенню нирок і сечового міхура, запобігає відкладенню солей і появі каменів. Гарбуз (у сирому, тушкованому, запеченому вигляді) і гарбузовий сік ви можете використовувати для посилення сечовиділення без роздратування ниркової тканини. Причому корисна не тільки м’якоть гарбуза, її сік, але й насіння. Його теж використовують як сечогінний засіб. З насіння гарбуза роблять гарбузову олію, що має дуже приємний смак і аромат. Її можна використовувати в якості заправки для салатів, виготовлення соусів, але головне – як продукт, корисний для нирок.

Спробуйте полікуватися при запальних захворюваннях нирок настоєм з гарбузового насіння. Подрібніть в кавомолці 1 ст. л. гарбузового насіння і залийте склянкою окропу. Настоюйте, поки не охолоне. І пийте по склянці тричі на день за 30 хвилин до їжі.

З народної медицини ви можете запозичити рецепт з шкірки кормового гарбуза – для профілактики захворювань нирок і сечокам’яної хвороби: зріжте з гарбуза шкірку, наріжте її на дрібні смуги (як локшину) і висушіть в духовці. На курс лікування вам знадобиться 30 ст. ложок висушеної шкірки. Щоб приготувати порцію відвару на день, залийте 1 ст. ложку шкірки 0,5 л води і варіть на повільному вогні до тих пір, поки не википить рівно половина рідини. Потім дайте відвару настоятися 12 годин (краще залиште на ніч), а вранці процідіть його через марлю. Розділіть отриману рідину на три частини і випийте протягом дня за три рази за півгодини до прийому їжі. Кожен день готуйте свіжий відвар. Весь курс лікування забере у вас 30 днів за схемою: 10 днів пийте відвар, потім зробіть тиждень перерви, потім знову 10 днів прийому відвару, ще тиждень перерви і останні 10 днів прийому гарбузових ліків.

І нарешті, дуже корисна пшоняна каша з додаванням м’якоті гарбуза, а також гарбуз, запечений в духовці.


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"
Грігоріна вне форума   Ответить с цитированием
Старый 12.05.2015, 21:48   #2
 
Регистрация: 18.04.2015
Сообщений: 37
Грігоріна я только учусь
По умолчанию

Вживання зелених овочів.

У дієтологів, які вже напевно знають толк в корисному і правильному харчуванні, зелені овочі завжди на особливому рахунку. Їм навіть віддається пріоритет перед фруктами того ж кольору: вітамінів, звичайно, вистачає і в тих, і в інших, а ось за кількістю мікроелементів овочі часто лідирують, і з великим відривом. На думку американських вчених, наприклад, без щоденної присутності таких овочів раціон не можна вважати повноцінним. Далі основна інформація про найбільш популярних з них.

Існує навіть спеціально розроблена "зелена дієта", суть якої зводиться до вживання натуральних продуктів виключно зеленого кольору. Правда, крім зелених овочів, там ще фігурують і фрукти того ж відтінку. Немає необхідності зайвий раз розповідати про те, наскільки корисні зелені яблука, ківі або виноград, але зараз мова не про них.

Британські медики відзначають особливу цінність листових зелених овочів, до яких, наприклад, можна віднести шпинат, брокколі і молоду білокачанну капусту. Вони виявили, що саме ці продукти допомагають знизити ризик розвитку цукрового діабету другого типу. Знайти вичерпне пояснення цього взаємозв'язку вони не можуть. Ймовірно, весь секрет криється в тому, що подібні овочі містять велику кількість магнію, а також у них досить високий рівень антиоксидантів.

Білокачанна капуста

Тут маються на увазі не дозрілі качани, а молоді, вкриті зовсім ще зеленими ніжними листами. Зрозуміло, білокачанна капуста хороша на будь ступеня зрілості, і не тільки у свіжому вигляді, але поки вона зовсім молоденька, від неї можна отримати максимум користі. У добре знайомій всі капусті, крім "давніх знайомих" - вітамінів А, В, С, Р і К, що міститься унікальний вітамін U, що володіє потужним противиразкову дію та благотворно впливає на стан шлунково-кишкового тракту. Але ось людям з підвищеною кислотністю шлункового соку капусту їсти не можна - набагато корисніше пити картопляний сік для шлунка, причому в свіжовичавленому вигляді. Протипоказана білокачанна капуста і при захворюваннях щитовидної залози.

Шпинат

Зелене листя шпинату, зовні віддалено нагадують щавель, в Росії особливої популярності не заслужили, а ось французи називають шпинат "королем овочів". Можливо, причини такої "нелюбові" криються в обмеженому термін його придатності - листя треба вживати в їжу буквально протягом кількох годин після того, як вони були зірвані з грядки. Інакше потім погіршуються і зовнішній вигляд, і смакові якості і корисні властивості.

Шпинат - один із заслужених "чемпіонів" за змістом каротину. Його випереджають з цієї точки зору лише моркву і морквяний сік, і тому шпинат можна сміливо рекомендувати вагітним і годуючим жінкам.

Протягом довгого часу шпинат вважався продуктом, найбільш багатих залізом. В кінці XIX століття один американський вчений пропустив кому в своєму звіті, і написав, що в 100 г шпинату міститься 29 мг заліза, хоча насправді його там всього 2,9 мг. На виправлення помилки пішло понад півстоліття.

Огірки - народні з усіх зелених овочів

Досі деякі "знавці" пишуть, що в огірках немає ніякої користі, тому що там "одна вода", а вітамінів вкрай мало. Але насправді це не зовсім так - у огірків є одна незаперечна перевага: у них міститься чимало кремнію, який сприяє зміцненню волосся і поліпшення стану шкіри. Крім того, регулярне присутність свіжих зелених огірків на вашому столі допоможе заповнити в організмі людини нестача йоду - цей момент слід особливо врахувати людям, що страждають захворюваннями щитовидної залози.

Стручкова квасоля

Головне достоїнство зеленої стручкової квасолі - насиченість вітамін К, який необхідний для профілактики остеопорозу і відповідає за здоров'я кісток. Стручкова квасоля здатна надавати сечогінну дію: у разі необхідності "промити" організм від токсинів вона виступить як надійний засіб. На відміну від червоної квасолі, стручки не потребують попередньому замочуванні, у них немає токсичних накопичень. Любов до страв із стручкової квасолі гарантовано захистить вас від утворення каменів у нирках. І, до речі, їх рекомендується частіше є для збільшення працездатності і витривалості.

Заморський гість - брокколі

Це ще один зелений овоч-рекордсмен. За рівнем вмісту вітаміну С він може залишити далеко позаду навіть знамениті апельсини. Екстракти з броколі використовуються для виготовлення ефективних антионкологических препаратів. Досить з'їдати всього 200 грамів цього овоча в день, щоб убезпечити себе від розвитку ракових захворювань. При неправильній температурній обробці броколі втрачає всі свої корисні властивості, а сирим його, звичайно, є нелегко. Вихід знайдений: потрібно залити суцвіття водою так, щоб вона покривала їх тільки наполовину, а потім протягом 5 хвилин згасити на дуже повільному вогні. Їдять броколі, заправивши оливковою олією.

Просто кабачки

Кабачки рекомендується для нормалізації водно-сольового обміну, виведення з організму радіонуклідів, очищення крові, нормалізації рівня холестерину. В хімічний склад кабачків входять пектини - речовини, що благотворно впливають на процес обміну речовин. Ці овочі багаті калієм, і надмірне їх вживання може спричинити неприємності людям з хворими нирками, так як при подібних захворюваннях з виведенням калію з організму починаються проблеми.
Грігоріна вне форума   Ответить с цитированием
Ответ

Опции темы
Опции просмотра

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Вкл.



Текущее время: 12:02. Часовой пояс GMT +3.